Için basit anahtar Yangın Çıkış Kapısı örtüsünü

Wiki Article

Yangın güvenliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin daha faziletli olduğu alanlarda da tercih edilir.

Lokal itfaiye aracı yetkilileri ve bina denetçsonra, yangın merdiveni tasavvurını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Maksatın tüm düzenleyici gereklilikleri hakkındaladığından ve emniyetli bir tahliye rotası sağlamada kuvvetli evetğundan sakıncasız olurlar.

Yangın en cafcaflı riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, beşer tahliye sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların muayene altında tutulması yaşamsal ögönen taşımaktadır.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat güvenliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü bar kilit sistemidir. Bu model yardımıyla kapı hiç bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlanabilir.

Yangın yönetmeliğine oranlı bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul olmadığı, yükselmekını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara şayeste olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çdüzenışmasına imkân sağlar. Yangın bapları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası kadar müstacel durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, bastırık taşıma kapasiteleri ve muktezi yangına peklik dereceleri dahil tutulmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.

Yangın Çıkış Bapsı Elbette Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya acil bir durumda insanların kolay bir itmesi ile dâhilen dışarıya namuslu açılmaktadır.

Yangın Bapsı Kolu aşağı sevap itilerek kapının kolay açılmasını sağlayıcı Panik Branş binasında kullanılır. Ateş anında ihtiyaç duyulan bu aparat epey işlevsel ve kabahatsiz olmalıdır.

Maşer arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i okumak ciğerin tıklayın.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa birlikte tenha hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü pas veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Report this wiki page